Boxershortswinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Herenondergoed

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere man boxershorts in zijn garderobe. Of het nu een wijde of strakke boxershort is, boxershorts zijn niet meer weg te denken in de huidige mannenmode. Waar ligt de oorsprong van herenondergoed en de boxershort? De geschiedenis van de herenonderbroek...

Ondergoed in de oudheid

De lendendoek is waarschijnlijk de eerste onderbroek ooit gedragen door de mensheid. De resten van een lederen lendendoek van ca. 7000 jaar oud zijn zelfs door archeologen teruggevonden. In warme klimaten droeg men enkel deze heupdoek, in meer geciviliseerde gemeenschappen droeg men kleding over deze doek.

De oude Grieken en Romeinen droegen ook deze lendendoeken, overigens is het niet zeker of de vrouwen ook deze doek droegen onder hun kleding. Het is ook mogelijk dat zij niets onder hun jurken droegen.

Ondergoed in de Middeleeuwen en Renaissance

In de Middeleeuwen werd het ondergoed van de Westerse civilisaties losser. De lendendoek werd vervangen door de braies. Een broek met pijpen die tot op de kuiten kwam, met openingen bij de benen en met veel extra stof rond de heupen, bedoeld om de doek om de heup te knopen.

Tijden de Renaissance werden de braies korter. Uiteindelijk werden de braies vervangen door onderbroeken van katoen, zijde of linnen. Deze kwamen tot tot op de knie en hadden een flap aan de voorkant met knopen.

De verlichting en de industriële revolutie

De uitvinding van spinmachines en weefgetouwen in de tweede helft van de 18e eeuw zorgde ervoor dat katoenen stoffen gemakkelijk verkrijgbaar waren. Fabrieken gingen ondergoed in massaproductie vervaardigen. Vanaf toen werden onderbroeken in de winkels gekocht, in plaats van ze thuis te maken.

Mannenondergoed in 1900-1920

De massaproductie van ondergoed was booming tijdens het begin van de 20e eeuw. Door concurrentie werden fabrikanten gedwongen om met innovatief ondergoed in concurrerende dessins te komen. Benjamin Joseph Clark, een migrant afkomstig uit Louisiana, New Jersey, begon een firma in Bossier Parish, genaamd Bossier. Dit bedrijf maakte o.a. een strak zittende boxer. Deze boxershort representeerde het moderne ondergoed. Alhoewel het bedrijf begin 1900 failliet ging, had deze nieuwe onderbroek behoorlijk wat impact op de ondergoedmode van de man.

Tijdens de eerste wereldoorlog droegen soldaten onderbroeken met knopen aan de voorkant. Deze onderbroek werd zo populair dat hij ook in de na-oorlogse periode werd gedragen.

Ondergoed in de jaren 1930 en 1940

Het huidige herenondergoed heeft zijn wortels voornamelijk in de jaren 30, Op 19 januari 1935, verkocht Coopers Inc de eerste ´korte boxershort´. Het bedrijf noemde dit ontwerp ´Jockey´. Hij bood veel comfort en zat aangenaam. Deze Jockey onderbroeken werden zo populair dat er 30.000 stuks van verkocht werden binnen de eerste 3 maanden na introductie. Cooper heeft daarna zijn bedrijfsnaam veranderd in ´Jockey'. Bekijk hier onze Jockey boxershorts.

In 1938 werd Jockey in Engeland geïntroduceerd, daar werden er 3000 van per week verkocht. In de jaren 50 brachten fabrikante gekleurde onderbroeken met printed dessins op de markt. Wat ooit eens een simpel wit kledingstuk was, niet bedoeld om en public te tonen, werd plots een fashion statement. Fabrikanten experimenteerden ook met nieuwe materialen als nylon en spandex.

In de jaren 60 was het mannenondergoed druk, veelal een broekje met een schreeuwend dessin, met geschreven boodschappen of met stripfiguren.

boxershorts in 1970 tot heden

Ondergoed als mode werd in de jaren 70 en 80 volwassen. Waar vroeger in advertenties de nadruk werd gelegd op ´comfort en duurzaam´, werd in deze periode de nadruk gelegd op ´fashion'. Sexy werd een van de belangrijkste selling points. In de jaren 70 begon Calvin Klein met naakte modellen in zijn campagne. In Engeland warden strakke spijkerbroeken over een wijde boxershort populair. De boxershort moest net boven de broek uitsteken. In de jaren 90 werden de boxershorts iets langer.

Bekijk hier onze wijde boxershorts en strakke boxershorts.

Mijn man wilde oa graag nieuwe zakdoeken voor zijn verjaardag, deze site online gevonden. Veel keuze en leuke kleuren.. er is ook een mogelijkheid om je cadeau in te laten pakken.( fijne bijkomstigheid).. Manlief helemaal blij met de zakdoeken
Gea

Hele mooie kwaliteit stropdassen, heb al een stuk of 10 inmiddels.


Tevreden klant

Ilias Bosman
Mooi op tijd keurig verpakt goede prijs mooi product geen klachten
Cok Van dalen
Korte lijntjes en super snelle levering.
Niet de laatste keer dat ik hier bestel
Hennie Sterk
Heel snelle levering en de manchetknopen zien er heel netjes uit. Ik had deze besteld samen met een ander paar omdat ik nog twijfelde maar nu ik ze thuis heb weet ik zeker dat dit ze worden!!!
Dennis van Delft
Snel bezorgd, volgende dag in huis. Goede kwaliteit en netjes verpakt! Niks op aan te merken, gewoon heel goed!
Francisca van der Want

Betaal veilig online

×